Kalifornien

där solen alltid skiner

Om Kalifornien – The Golden State


På USA:s västkust ligger Kalifornien med en imponerande kustremsa av milslånga sandstränder klippor och bra klimat året runt. Givetvis skiljer det sig klimatet lite åt mellan de olika områdena. När det i San Diego och Los Angeles är varmt och behagligt så kan klimatet runt
San Fransisco vara betydligt svalare. Temperaturen i Kalifornien under sommaren speciellt i inlandet kan snabbt komma upp till riktigt höga temperaturer.

Kalifornien benämnas ofta som ”the Golden State”. Här bor 37 miljoner människor och gör Kalifornien till den folkrikaste delstaten i USA. Ytmässigt är Kalifornien den 3:e största delstaten i USA dvs nästa lika stort som hela Sverige och den centrala delen av delstaten domineras av Central Valley, ett av de bördigaste jordbruksområdena i världen. Kalifornien blev år 1850 en delstat i USA. Under 1800-talet ledde guldrushen till en stor förändring i landet som gjorde att San Francisco som var en liten guldgrävarby blev till en storstad. På 1900-talet växte även Los Angeles fram med fokus på turism och amerikansk nöjesindustri.

Livsstilen är mycket avslappnad och amerikanerna är mycket öppna och gästvänliga vilket gör att det är lätt att gilla Kalifornien. De kulinariska upplevelserna i Kalifornien består av influenser från många olika matkulturer.

Kalifornien erbjuder ju förutom många fina storstäder även underbara stränder, öken, klippor, vinodlingar, apelsinlundar, gamla historiska guldgrävarbyar, nöjesparker, sitt rika djurliv, vackra natur och aktiv livsstil. Detta gör Kalifornien till ett njutningsfullt och underbart val av destinationsland året runt.